Politiek & Bestuur

MPB achter valse ‘nieuwssite’ en kieswijzer?

De website Bonaire Times lijkt een kieswijzer aan te bieden, maar uitgebrachte stemmen voor andere partijen dan de MPB zijn niet terug te zien in het resultaat.
valse kieswijzer

De website Bonaire Times lijkt een kieswijzer aan te bieden, maar uitgebrachte stemmen voor andere partijen dan de MPB zijn niet terug te zien in het resultaat.

Door Harald Linkels

Kralendijk- Ook politieke partijen moeten met hun tijd meegaan en maken in toenemende mate gebruik van (communicatie)middelen om naar de gunsten van kiezers te dingen. Dat moet echter wel op een open en integere manier gebeuren.

Politieke waarnemers op het eiland slaan aan op de uit het niets verschenen ‘nieuwssite’ Bonaire Times, waarop een enquete te zien is waarmee lezers kunnen ‘stemmen’ voor de partij naar hun keuze. Op het oog laat een ‘pie-chart’ zien welke partij de meeste voorkeur geniet van de bezoekers van de site, namelijk de Movementu di Pueblo Boneriano (MPB) van partijleider Elvis Tjin-Asjoe, die volgens de ‘enquete’ meer dan de helft van de stemmen in de wacht zou slepen.

Saillant detail is echter dat stemmen, uitgebracht voor andere partijen dan de MPB, zich niet terug laten zien in de resultaten. Na uitbrengen van een tweetal verschillende stemmen op twee verschillende apparaten door Bonaire.Nu, blijken alle partijen nog op precies dezelfde aantallen ‘stemmen’ te staan.

Bonaire.Nu is er op geattendeerd dat verschillende zaken wijzen op de betrokkenheid van de MPB bij de ‘nieuwssite’ en de ‘enquete’. Zo is, na enig online zoekwerk, Sergio Torres terug te vinden als een van de personen achter de site. Torres is de man van de nummer 21 op de kandidatenlijst van de MPB, Sanne Meijer. Op de site verschijnen met regelmaat ook avertenties om op Meijer te stemmen. Er staan geen politieke boodschappen op de site van andere partijen dan de MPB.

De website www.bonairetimes.com blijkt pas op 18 februari jl. te zijn geregistreerd. Ook dit wijst op het feit dat de site met een speciaal doel werd opgericht, ongeveer 1 maand voor de eilandsraadsverkiezingen, die op 20 maart a.s. zullen plaatsvinden.

Deel dit artikel