Nieuws van Bonaire

LED verlichting geïnstalleerd op sportveld Elio Flores

Kralendijk – Onlangs heeft het Bonairiaanse eilandbestuur enkele wijzigingen laten aanbrengen aan het verlichtingssysteem van het sportveld Elio Flores. Na opdracht gegeven te hebben aan de Indebon om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om de kosten van de verlichting lager te maken, is ervoor gekozen om de oude lampen te vervangen door het zgn. LED-systeem. Dit soort verlichting is effectiever en een stuk goedkoper v.w.b. stroomverbruik.

Tazz Electrical heeft de installatie taak op zich genomen. De LED-lampen zijn van het merk Philips, nummer 3030, met elk een totaal van 201600LM lumens en een duur van ongeveer 50.000 uur dat ze kunnen branden. Er moet gezegd worden dat na het aandoen van de lampen, het terrein veel beter verlicht is dan eerst het geval was. De LED-lampen moeten gaan zorgen voor een substantiële verlaging van de stroomkosten die ongeveer 40 tot 60% lager zullen uitvallen. Het is de bedoeling van het Bonairiaanse eilandbestuur om ook de lampen van de andere verlichte sportterreinen te gaan vervangen en LED-verlichting te installeren.    

Deel dit artikel