Nieuws uit Nederland

Doodzieke Earl Francees niet meer in staat om naar Bonaire af te reizen

Earl Francees met links zijn moeder en rechts goede vriendin Manon ter Voert. Foto: Gerard Burgers

Arnhem – Earl Francees, een 47-jarige rasechte Bonairiaan die al veertien jaar moet vechten tegen het Guillian Barre Syndroom, kan zijn laatste wens om terug naar Bonaire te komen niet waarmaken.

Massaal werd er geld gedoneerd toen er een crowdfunding werd gestart om Francees’ laatste wens in vervulling te laten gaan. Manon ter Voert, voormalig verzorger van Francees en nu goede vriendin, is degene die de crowdfunding is gestart. Het doel was om 20.000 euro op te halen maar uiteindelijk werd er zo massaal gedoneerd dat ze maar liefst 23.000 euro hebben opgehaald om Francees terug naar zijn geboorteplaats te laten gaan.

In een speciaal medisch vliegtuig zou Earl naar zijn moederland worden gebracht. In de afgelopen weken is zijn gezondheid echter dusdanig verslechterd dat de artsen hem hebben verteld dat hij de vliegreis niet meer kan maken. Omdat hij zo snel, heel hard achteruit is gegaan, bestaat de kans dat hij tijdens de vlucht zou komen te overlijden.

Het geld van de crowdfunding wordt nu gebruikt om zijn familie naar Nederland te laten reizen. Zijn broer en beste vriend zijn ondertussen net aangekomen in Nederland en zijn twee zussen worden mogelijk ook nog overgevlogen. Het overige geld zal gebruikt worden om na het overlijden Francees’ lichaam naar Bonaire te vliegen. Zijn uitvaart zal daar plaatsvinden.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo