Nieuws van Bonaire

Nederland telt 157.000 ‘Antilliaanse’ inwoners

Foto - CBS

Foto – CBS

 

Door René Zwart©

Den Haag – Leerlingen met een Caribische achtergrond scoren op school beter in het vak Engels dan hun autochtone klasgenoten. Onder Antilliaanse meisjes daarentegen is de schooluitval hoger. De afhankelijkheid van Caribische Nederlanders van een bijstandsuitkering is de afgelopen jaren licht gedaald. En tweede generatie Antillianen verdienen op oudere leeftijd vrijwel evenveel als autochtone leeftijdsgenoten. Caribische Nederlanders doen vaker een beroep op de gezondheidszorg. Nederlanders met een Antilliaanse achtergrond zijn van alle bevolkingsgroepen het vaakst verdacht van een misdrijf.

Dat en nog veel meer staat te lezen in het Jaarrapport Integratie van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Daaruit blijkt dat er op dit moment 157.000 Caribische Nederlanders in Europees Nederland; dat zijn er 8.000 meer dan op 1 januari 2015. Het aandeel in de totale Nederlandse bevolking van ruim 17 miljoen is 0,9%. Klik hier voor een uitgebreide samenvatting van het rapport.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo