Nieuws van Bonaire

MBO Bonaire onderzoekt mogelijkheden voor studenten uit Aruba en Curaçao

MBO Bonaire onderzoekt mogelijkheden voor studenten uit Aruba en Curaçao

Vanessa Daniel (teamleider MBO Bonaire), minister Armando Lampe (Onderwijs, Wetenschap en Duurzame Ontwikkeling Aruba) en Liset de Keijzer (unit-directeur MBO Bonaire)

Liset de Keijzer (unit-directeur MBO Bonaire) en Vanessa Daniel (teamleider MBO Bonaire) waren van 30 oktober tot 8 november op Aruba en Curaçao om te kijken naar de mogelijkheden voor leerlingen uit de regio om op Bonaire te studeren.

De twee vertegenwoordigers van MBO Bonaire bezochten op Aruba de mavo scholen, EPB en EPI. Hier spraken zij met leerlingen, docenten en directie over studeren in de regio en specifiek over een tweetal opleidingen die op de andere eilanden niet worden aangeboden: Sport en Beweging (niveau 3 en 4) en Media (niveau 4). Er werd positief gereageerd op de opleidingen en de mogelijkheden omtrent studeren op Bonaire. Ten opzichte van studeren in Nederland vond men het interessant dat de opleidingen dichterbij huis zijn, de kosten lager uitvallen en er minder sprake is van een cultuurshock.

Naast de schoolbezoeken hebben de Keijzer en Daniel gesproken met de Curaçaose minister Marilyn Alcalá-Wallé (Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport) en de Arubaanse minister Armando Lampe (Onderwijs, Wetenschap en Duurzame Ontwikkeling). Beide gesprekken waren verkennend en positief van aard.

Tot slot heeft MBO Bonaire zich gepresenteerd op de beurzen Aruba College Fair en Study- and Career Fair Curaçao. Op de laatste beurs waren Christiaan Zweers en Danique Trenidad, twee studenten van MBO Bonaire, uitgenodigd om te spreken met de aanwezigen. “Leerlingen vonden het heel leuk om met hen in gesprek te gaan over de opleidingen. Dat werkte erg goed!”, aldus Daniel.

De Keijzer kijkt terug op een goed bezoek: “mensen waren positief over de kwaliteit van het onderwijs vanwege het onlangs behaalde keurmerk basiskwaliteit. Onze gesprekspartners zagen voordelen in het studeren op Bonaire omdat er goede aansluiting is met Nederland en het kan dienen als mooie eerste stap richting een eventuele vervolgstudie.” Na dit verkennende bezoek worden de gesprekken op Bonaire voortgezet en de mogelijkheden verder uitgewerkt.

Danique Trenidad (Student Sport en Beweging), minister Marilyn Alcalá-Wallé (Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport), Christiaan Zweers (Student Media) en Vanessa Daniel (teamleider MBO Bonaire)

Christiaan Zweers (Student Media) op de Study- and Career Fair Curaçao

Deel dit artikel