Nieuws van Bonaire

Study & Career Event helpt leerlingen met studiekeuze

Tijdens het Study & Career Event (SCE) Bonaire staat de studiekeuze centraal. Op de de middelbare school leer je elke dag nieuwe dingen, maar het is ook belangrijk om stil te staan bij wat je later worden wilt. Zorg er dus voor dat je er bij bent aanstaande maandag 5 november bij Jong Bonaire!

Zoals altijd is de algemene opzet van de informatiemarkt breed: scholen voor vervolgonderwijs uit binnen- en buitenland en werkgevers van Bonaire zijn aanwezig. Om een paar voorbeelden te noemen: de University of Aruba, Colegio EPI, University of the Dutch Caribbean (Curaçao), en University of Curaçao van onze buureilanden; verschillende scholen uit de Verenigde Staten en uit Nederland, en Fundashon Forma en SGB-mbo van Bonaire. Voor het eerst is er ook een school uit Canada aanwezig: Bishop’s University. Daarnaast presenteren werkgevers op Bonaire wat de beroepsmogelijkheden zijn op het eiland. Het ‘hospitality plein’, dat werken in de toeristische sector promoot, wordt al bijna traditie.

Dit jaar heeft de organisatie gekozen voor het thema ‘Blue – the new Green’. Wat betekent dat? Rosemarijn de Jong, coördinator van het evenement, licht toe: “Het thema is vooral bedoeld om werkgevers, opleidingen te inspireren en om jongeren te laten nadenken welke invloed dit thema heeft op hun eigen toekomst en studiekeuze. Ook sluit het thema goed aan bij andere ontwikkelingen op Bonaire, zoals de Blue Destination”.

Het evenement ondersteunt de jongeren van Bonaire in het maken van een keuze voor hun vervolgopleiding of beroep, en focust zich op jongeren die in de laatste klassen van het middelbaar- of beroepsonderwijs zitten. In de ochtend worden er voor verschillende klassen van de SGB presentaties gehouden. Dit geeft de jongeren de kans om zich nog beter te informeren over de verschillende mogelijkheden. Na school gaat een groot aantal van de hogere klassen met hun mentor naar de informatiemarkt bij Jong Bonaire.

Maar de informatiemarkt is er natuurlijk niet alleen voor leerlingen van de SGB. Groot en klein is welkom om een kijkje te komen nemen. Met name ouders van SGB-leerlingen worden aangemoedigd om ook te komen, om zo hun kinderen te ondersteunen in het maken van hun studiekeuze. De informatiemarkt op 5 november is geopend voor publiek van 1.00u tot 6.00u in de middag bij Jong Bonaire. Wees welkom!

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo