Nieuws van Bonaire

Trainers voor het toergids certificeringsprogramma

Met trots maakt Tourism Corporation Bonaire (TCB) bekend dat de trainers voor het toergids certificeringsprogramma hun uitgebreide training officieel hebben afgesloten. Twee maanden lang hebben de trainers een trainingsprogramma gevolgd, gericht op vaardigheden in het geven van trainingen, het omgaan met mensen, communicatievaardigheden en de informatie die aan de deelnemers van het programma moet worden geleerd.

Wij hebben in totaal 7 trainers met verschillende achtergronden die op de een of ander manier affiniteit hebben met de toerisme-industrie of het onderwijs. Dalitza Rijna, Delno Tromp, Steven Cicilia, Janou Troeman, Jason Tunk, Tarimar Thom en Joselyn Rijna behoren tot de eerste groep van trainers die het trainersprogramma, gegeven door Wim Coster, hebben afgerond.

In het verleden organiseerde TCB een of twee keer per jaar de toergidscursus met behulp van verschillende trainers. Omdat de cruise-industrie echter groeiende is op het eiland en het aantal toerbedrijven toeneemt, werd het noodzakelijk om de cursus te updaten en om te zetten in een substantiëler programma. TCB heeft Forma aangetrokken, vanwege haar expertise in het opzetten van cursussen en om de continuïteit van het programma te garanderen, om een certificeringsprogramma op te zetten.

Dit programma omvat drie delen, een geschiedkundig, cultureel een architectuur gedeelte, dat is opgezet door Bòi Antoin en het Fuhikubo-team. Het gedeelte over de natuur is opgezet en  verzorgd door STINAPA en de vaardigheden wordt gegeven door de gecertificeerde trainers. Dat het informatie gedeelte wordt verzorgd door mensen met vakkennis zodat wij kunnen garanderen dat de juiste informatie wordt overgedragen, is een toegevoegde waarde. TCB is zeer blij met het resultaat van dit programma en was zeer nauw betrokken bij het proces van het opzetten van dit programma. Daarom zal dit de enige, door de TCB erkende toergids certificeringsprogramma zijn voor werknemers in de toerisme-industrie.

Voor meer informatie over het toergids certificeringsprogramma kunt u bellen met Forma +599 717 6949 of bezoeken op de Kaya L. D. Gerharts 15.

Deel dit artikel