Nieuws van Bonaire

Hard optreden OM tegen personen di geweld gebruiken tegen politie

Op 25 augustus 2018, omstreeks 03.15 uur, werd in het centrum van Kralendijk (Playa) door politiemensen een schot gehoord. Twee politiemensen, die in vrije tijd daar aanwezig waren stelden een onderzoek in. Nadat een persoon met een vuurwapen werd aangehouden door de politie ging een grote groep omstanders zich met die aanhouding bemoeien. De situatie werd voor de politiemensen zo bedreigend dat ze enkele waarschuwingsschoten hebben gelost. Bij het wegrijden door twee bestuurders werd er door hen ingereden op de politie. Een van hen kon worden aangehouden.

Deze persoon de 23-jarige J.E.A. J. werd op 3 september door de Rechter-commissaris vanwege dit ernstige feit in bewaring gesteld. Met ingang van 4 september werd deze persoon in afwachting van de terechtzitting onder strenge voorwaarden geschorst. Zo mag hij zich onder andere zonder toestemming van de Officier van Justitie zich niet verwijderen van Bonaire en moet hij zich houden aan de aanwijzingen van de Reclassering. Als hij zich niet houdt aan de voorwaarden wordt hij weer opgesloten.

Rocargo

Het OM BES laat verder weten dat tegen personen die geweld plegen tegen politiemensen streng wordt opgetreden.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo