Nieuws van Bonaire

Eerste schooldag op het MBO

 

Het MBO is vandaag, 22 augustus 2018, het schooljaar begonnen met een tweedaagse introductie voor alle studenten. In tegenstelling tot andere jaren, is er dit jaar gekozen voor een gezamenlijke opening voor de  studenten van alle leerjaren. Dit leverde gezellige taferelen en een vol schoolplein op.

Liset de Keijzer, unitdirectrice van het MBO, opende het leerjaar met een welkomstwoord, waarna alle docenten zich nog even kort aan de studenten hebben voorgesteld.

Dit jaar zijn er in totaal 400 studenten, hiervan zijn er 186 voor het eerste jaar bij in totaal 16 verschillende opleidingen. Veel opleidingen bestonden al, maar er zijn ook enkele nieuwe opleidingen op zowel niveau 2, 3 als 4, zoals Dienstverlening en Onderhoudsmonteur Gebouw& Teechniek èn voor het eerst is er ook een Papiamentstalige BBL-opleiding tot Kok !

Na de jaaropening is iedere student met zijn/haar mentor meegegaan naar een lokaal en daar hebben de studenten in een gezellige setting verder kennis met elkaar gemaakt. Ook morgen zullen er introductieactiviteiten zijn.  Maandag gaan de werkelijke lessen beginnen.

Het MBO heeft vorig jaar de basiskwaliteit behaald en wil graag verder gaan met verbeteringen. Zo zal er dit jaar veel strenger gecontroleerd  worden op aanwezigheid van studenten.

Rocargo
Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo