Bonaire

Duikersgids deelt elke duik op Bonaire wereldwijd

 

Kralendijk (09 april 2018) – De Duikersgids wil de duikstekken van Bonaire wereldwijd beter profileren. Vooral onder jongeren! Alle duiken moeten gevolgd kunnen worden op tv-schermen in hotels, duikcentra en duikscholen op het eiland, terwijl de wereld meeleest via de Duikergids app. In Nederland werkt het! Duikersgids is tot 11 april op Bonaire om het platform ook hier van de grond te krijgen.

In Nederland is de Duikersgids al jarenlang een groot succes. Dit interactieve platform bestaat uit een gratis app en een website (NL / ENG) met zeer professionele duikstekinformatie en honderden reviews van duikers. Het platform is instelbaar op Bonaire, zodat je alleen de logberichten en de kaart van Bonaire ziet.

Jongeren inspireren
Errol Vos en Jacco Rijstenbil van Duikersgids: “De Duikersgids maakt duikstekken toegankelijker en inspireert vooral steeds meer jongeren om te gaan duiken. Dat moet ook in Bonaire kunnen. De eerste stappen zijn gezet en we krijgen steeds meer het vertrouwen van TCB en de verschillende duikcentra.” Wat bepaalt het succes? “Het is een combinatie van factoren. De informatie op Duikersgids is compleet, actueel, interactief en professioneel. Je vindt altijd wat je zoekt en je kunt je eigen duikervaringen op een interactieve manier delen.”

De onderwaterwereld naar boven
Vorig jaar november was de Duikersgids voor het eerst op het eiland om de basis te leggen. Nu gaan ze verder met de benodigde infrastructuur.

Wat gaat er er precies gebeuren? “De honderden logberichten, die duikers op onze app en website plaatsen, gaan we zoveel mogelijk delen. Elke duik op Bonaire moet te volgen zijn via onze app en onze website, maar ook via tv-schermen in hotelkamers, hotel lobbies en duikcentra. Ondertussen leest de rest van de wereld mee om bijna realtime te volgen wat hier onder water gebeurt. Hoe inspirerend en verjongend wil je het hebben.”  

Logberichten op TV-schermen

Wat staat deze week bij Duikersgids op de planning? “We gaan de logberichten als eerste installeren bij Stay and Dive Bonaire, Den Laman Condominiums en Delfins Beach Resort. Delfins is de eerste bij wie de logberichten ook in de hotelkamers te zien zullen zijn. Hoe leuk is het om te loggen en je logbericht direct op tv terug te zien.”
Duikersgids wil met zoveel mogelijk duikcentra en hotels zaken doen. “Dat klopt. Behalve de logberichten krijgen de duikresorts van ons ook een interactieve kaart met alle duiklocaties op Bonaire en hun eigen pagina’s op ons platform. Ook krijgen zij het voordeel dat duikers kunnen loggen met de naam van hun facility, dat in het logbericht als een link naar hun pagina verschijnt.

Op 11 april vertrekken we weer, maar we zijn nog dit jaar terug om weer een volgende stap te zetten.”

Deel dit artikel