Bonaire

Bonaire Algaeparc naar volgende fase

Kralendijk – Op donderdag 15 maart 2018 heeft  een delegatie van Wageningen Universiteit onder leiding van prof. dr. Rene Wijffels  de uitkomsten van het haalbaarheidsonderzoek naar het op commerciële schaal produceren van micro- algen gepresenteerd. De uitkomsten van het onderzoek zijn veelbelovend. Bonaire heeft een ideaal klimaat voor de productie van micro-algen vanwege de temperatuur en de hoeveelheid zon.

Met de afronding van het haalbaarheidsonderzoek breekt de volgende fase van het project aan. In deze fase zal een pilot- opstelling worden gerealiseerd om te onderzoeken wat de meest ideale omstandigheden voor de productie van algen op Bonaire zijn. Water- en Energiebedrijf Bonaire (WEB) stelt voor de pilot een laboratoriumruimte en een deel van het terrein op Barkadera (voormalige locatie Radio Nederland Wereldomroep) beschikbaar. 2 PhD- studenten van Wageningen Universiteit zullen het onderzoek uitvoeren. Voor de productie van de algen wordt een alg gebruikt die in de wateren rondom het eiland aanwezig is.  In de komende weken zal één van de studenten monsters nemen van de wateren rondom het eiland om daaruit de meest geschikte alg te isoleren. De PhD- studenten zullen hun onderzoek deels in Wageningen en deels in Bonaire uitvoeren. Naar verwachting zal het onderzoek 2 jaar in beslag nemen.

1200

Dit project, dat een samenwerking is tussen Wageningen Universiteit, reisorganisatie TUI, openbaar lichaam Bonaire, het ministerie van Economische zaken en Water- en Energiebedrijf Bonaire (WEB), heeft subsidie van de Europese Unie (OCTA) gekregen. De Europese Unie wil, net als het Openbaar Lichaam Bonaire, innovatie en diversificatie van de Bonairiaanse economie stimuleren.

Deel dit artikelRocargo

Rocargo