Bonaire

Resultaten Airlift Bonaire 2017

Kralendijk (26 februari 2018) – Tourism Corporation Bonaire (TCB) heeft de luchttransport resultaten gepubliceerd van 2017. De geanalyseerde data werd verkregen van Bonaire International Airport.

Europa blijft vooroplopen voor wat betreft de marktresultaten met een groei van 21.2%. KLM kende een sterke groei van 27.2% door een extra wintervlucht die in november aanving en waarvan het de bedoeling was om deze tot maart uit te voeren. KLM heeft nu echter deze extra vlucht verlengd en zal tot oktober 2018 vliegen (via Aruba). Dit betekent extra stoelencapaciteit voor Bonaire en zal opnieuw positieve resultaten tot gevolg hebben voor 2018.

Rocargo

Touroperator Corendon die in november 2017 startte met de verkoop van 100 stoelen aan boord van KLM, heeft ook laten weten de stoelencapaciteit te zullen uitbreiden van 100 naar 130 stoelen per week met ingang van maart 2018.

Voor wat TUI betreft was er een groei van 10.8%. Die heeft laten weten een groei van 15% te hebben gezien in de verkoop van arrangementen.

Noord-Amerika genoot een groei van 3.8% waarvan Delta Air Lines een sterk jaar heeft gekend met een groei van 8.2%. United Airlines had geen Newark-vluchten in de herfst gedurende 11 weken, echter de vlucht trok weer goed aan in de winter. De Houston-vlucht kende een groei van 9% en ging heel 2017 door.

De nationale cijfers daalden naar 31.5% in dat jaar als gevolg van Insel Air. Dit heeft het totale aantal beïnvloed in 2017.

De totale aankomsten op Bonaire in 2017 lag rond de 157.389. De totale aankomsten hebben inzicht verschaft in de resultaten in 2017 en TCB is in afwachting van het eindrapport van het Centraal Bureau voor Statistiek.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo