Bonaire

Echo heeft hulp nodig bij het planten van bomen

Echo plant inheemse bomen om het droge ecosysteem van Bonaire te herstellen en de inheemse vogels en dieren, zoals de Lora (de geelgeschouderde Amazone-papegaai), te helpen aan meer voedsel en een betere plek om te leven. Er is een gebied met een unieke bedding en een deel van een groot stroomgebied genaamd Roi Sango, dat een belangrijk natuurgebied is en wordt erkend vanwege zijn biodiversiteit. Het is ook een belangrijk vogelgebied met verschillende nesten van de geel-gevleugelde Amazone-papegaai en kerkuilen. Het gebied bestaat uit een nog relatief ongerepte habitat. Echo zal Roi Sango beschermen door het gebied af te schermen, herbivoren te verwijderen en inheemse bomen te planten. Dit project werd mogelijk gemaakt door de bijdrage van het BEST 2.0-programma dat wordt gefinancierd door de Europese Unie.

Echo heeft de Roi Sango-vallei van 26 hectare omheind en de gaten voor de planten zijn gegraven. We hebben je hulp nodig bij het planten van de eerste 800 zeldzame inheemse bomen in dit gebied. Deze boomplantdag is op 13 januari van 8 tot 12 uur. Op deze dag zullen we bomen planten in het Roi Sango gebied nabij het uitzichtpunt Alta Mira Unjo in Rincon op de weg naar Karpata. We ontmoeten elkaar aan het begin van de weg naar Alta Mira Unjo uitzichtpunt rond 8 uur. Indien nodig, kunt u contact met ons opnemen via het telefoonnummer +599 701-1188.

Wat mee te nemen en te dragen:

• Schoenen voor veldwerk

• Zonnebrand

• Waterfles

Rocargo

• Deet of ander instectenspray

• Tuinhandschoenen (optioneel)

• Tuingereedschap (optioneel)

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo