Bonaire

Update urgentie sargassum lagun

Gedurende de laatste week van 2017 dreef een grote plak zeewier, genaamd sargassum, binnen bij Lagun. Twee jaar geleden was Bonaire ook verrast met hetzelfde natuurlijke verschijnsel. Als sargassum in open oceaan drijft is het een bron van leven voor vissen, schildpadden en vogels. Als sargassum echter strand bereikt, gaat het rotten en zinkt het naar de bodem wat veel dode dieren veroorzaakt.

Daarom heeft STINAPA direct actie ondernomen door middel van een oproep aan vrijwilligers om te helpen het sargassum uit het water te halen en op de strand te plaatsen. Later werd het per vrachtwagen naar de landfill vervoert. Samen met de vrijwilligers heeft STINAPA vrij veel sargassum verwijdert waardoor ook veel dierenlevens gespaart bleven. Komende dagen zal STINAPA het gebied monitoren en indien noodzakelijk zal er weer een oproep aan vrijwilligers geplaatst worden om te helpen. Zodoende helpen we de natuur, mensen en dieren in de omgeving.

Rocargo

“Het is makkelijk om de natuur te beschadigen daarom moeten we harder werken om het te beschermen.”

Staff of STINAPA wishes you all the best for 2018.

Deel dit artikel