Bonaire

Echo verkoopt inheemse planten

Bent u geïnteresseerd in planten? Wilt u bomen planten? Of wilt u meer weten over het herbebossingproject van de stichting Echo? Kom dan op bezoek bij de grote opening van onze boomkwekerij op vrijdag 22 december van 10:00 – 12:00 uur bij Dos Pos. Echo trakteert u op een hapje en een drankje.

De stichting Echo organiseert een grootse opening van hun eigen boomkwekerij speciaal voor de lokale verkoop. De achterliggende gedachte is dat iedereen op het eiland kan bijdragen aan het herbebossen van Bonaire. Twintig soorten inheemse bomen zijn beschikbaar voor de verkoop. Sommige bomen zijn tijdens de opening zelfs in de aanbieding! Alle bomen zijn uit het zaad opgekweekt en liefdevol verzorgd door het Echo-team.

Rocargo

Bij het kopen van een inheemse boom heeft u niet alleen een plant in uw tuin die bestand is tegen droogte en schaduw geeft, maar ook een voedsel biedt aan de lokale vogels. Bovendien draagt u bij aan de vergroening van ons eiland. De opbrengst van de verkoop komt volledig ten goede aan het herbebossingactiviteiten van Echo.

Echo plant inheemse bomen aan om het droge bosecosysteem van Bonaire te herstellen en de inheemse vogels en dieren, zoals de Lora (de geelgeschouderde Amazone-papegaai), aan voedsel te helpen. Echo heeft tot dusver zeven gebieden omheind en meer dan 7.500 bomen geplant. Het openbaar lichaam Bonaire financiert dit project met behulp van de natuurgelden van het Rijk.

Meer info: www.facebook.com/EchoBonaire.org en @NTBDN

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo