Bonaire

MPB: BC voert psychologisch schrikbewind bij overheidsNV’s

De plannen voor een nieuwe luchthaven lijken, met de aangekondigde bezuinigen en personele wisselingen, eerder verder weg dan dichterbij.

Door Harald Linkels

Kralendijk- De partijleider van de Movementu di Pueblo Boneriano (MPB), Elvis Tjin-Asjoe zegt dat het bestuurscollege een psychologisch schrikbewind voert binnen de overheidsNV’s. De MPB zegt dat het huidige bestuurscollege er op uit is om allen die een fatsoenlijk beleid voeren binnen de overheidsbedrijven en zich niet laten manipuleren, weg te jagen en te vervangen door politieke fazallen.

“We hebben inmiddels kunnen zien dat de directeur van Bonaire International Airport (BIA), Michael Nicolaas, de eer aan zichzelf heeft gehouden”, aldus Tjin-Asjoe. “De UPB heeft bewust een beleid gevoerd waarin karaktermoord werd gepleegd op de heer Nicolaas”, aldus de leider van de blauwe partij.

Tjin Asjoe zegt dat Gezaghebber Edison Rijna zich tot het uiterste heeft ingespannen om de beginselen van Good Governance binnen het Bestuurscollege toe te passen, maar dat deze hierbij gesaboteerd wordt door de UPB, gesteund door een gedeelte van de DP-fractie. Tjin-Asjoe zegt zich ook zorgen te maken over het feit dat het bestuurscollege zich niets aan lijkt te trekken van geluiden uit de samenleving. “Diverse gelederen van de samenleving hebben een tegengeluid laten horen, en publiekelijk verklaard zich niet te kunnen vinden in het gevoerde beleid ten aanzien van de Flamigo Luchthaven”, aldus Tjin-Asjoe die opmerkt dat het BC gewoon haar eigen zin doordrijft.

Tjin-Ajsoe zegt dat diverse entiteiten die afhankelijk zijn van subsidie door het Openbaar Lichaam, nu in een onmogelijke positie worden geplaatst. “Er is sprake van grote spanningen binnen WEB, Telbo, Selibon en de Funashon Cas Boneriano”, zegt de MPB-leider. Naar de stellige mening van Tjin-Asjoe moet iedereen en alles wijken om de partijgetrouwen van de UPB te helpen aan een baantje, op kosten van de overheid.

Rocargo
Deel dit artikel