Bonaire

Gezaghebber bedankt militairen voor aanwezigheid

Kralendijk, Op gezellige wijze heeft gezaghebber Edison Rijna maandag in de middaguren zijn opwachting gemaakt bij het Esmeraldagebouw bij Punt Vierkant om de militairen te bedanken voor hun aanwezigheid hier op Bonaire. Namens het 12de infanteriebataljon ‘Alfa Compagnie’ heeft kapitein Spelbos een schild met het Javalogo aan de gezaghebber overhandigd, wat een traditie is van het marinebataljon Real Herberg. Daarbij heeft kapitein Spelbos ook woorden van dank uitgesproken voor het kunnen houden van oefeningen op Bonaire. Op zijn beurt heeft de gezaghebber de militairen bedankt aangezien hij tijdens de laatste week bij hen was op de schietbaan van Washikemba en bij de officiële opening van de uitkijktoren die door militairen is gebouwd in het Washingtonpark. De gezaghebber zei ook dat hij hoopte een aantal van de militairen als toeristen terug te zien op Bonaire samen met hun gezin. Tot slot heeft Edison Rijna kapitein Spelbos, sergeant majoor Dijkstra, luitenant Plaate en sergeant majoor Eugenio uitgenodigd om op zijn kantoor langs te komen om een pin met het wapen van Bonaire opgespeld te krijgen. De gezaghebber heeft de betekenis van het wapenschild uitgelegd en de collega’s van sergeant majoor Dijkstra, die vanwege zijn werk niet aanwezig kon zijn, hebben zijn pin namens hem in ontvangst genomen.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo