Bonaire

Voorspellingen Coral Spawning 2017 voor Bonaire

Voorspellingen Coral Spawning 2017 voor Bonaire

Schema volgens Carmabi op Curacao.

In de maanden augustus, september en oktober vindt het voortplanten van het koraal plaats. Dit fenomeen, bekend onder de naam coral spawning vindt twee tot drie keer per jaar plaats en is een van de meest bijzondere natuurverschijnselen op aarde.

Voor de meeste duikers is coral spawning een belevenis die ze nooit vergeten. Behalve het koraal, planten ook andere onderwater organismen zich in deze maanden voort, zoals sponzen en brittle stars, en leveren ook een bijdrage aan het bijzondere schouwspel.

De meeste sterkoralen planten zich 6-8 nachten na de volle maan voort in augustus,september en oktober wanneer de watertemperatuur het hoogst is.

Volle maan:

  • 7 augustus
  • 6 september
  • 5 oktober

De avond van 12 oktober is dit jaar misschien wel je beste kans om de spawning te zien.

Deel dit artikel