Bonaire

Voormalig raadslid wil antwoorden over airlift

Het kleine Divi Divi Air breidt binnen enkele maanden haar vloot en capaciteit uit. Milena Silberie wil echter van gedeputeerde Abraham weten wat voor maatregelen het BC op korte termijn treft. Foto: BES-Reporter.

Het kleine Divi Divi Air breidt binnen enkele maanden haar vloot en capaciteit uit. Milena Silberie wil echter van gedeputeerde Abraham weten wat voor maatregelen het BC op korte termijn treft. Foto: BES-Reporter.

Door Harald Linkels

Kralendijk- Voormalig raadslid namens de Movementu di Pueblo Boneriano (MPB), Milena Silberie, wil graag weten wat het Bestuurscollege en met name gedeputeerde Clark Abraham op korte termijn aan maatregelen treft om de ‘airlift’ naar buureiland Curaçao te garanderen.

Silberie schrijft haar brief naar aanleiding van geruchten dat ontevreden personeel van Insel Air het werk neer zal leggen om het vertrek van de interim directie te eisen.

“Ik heb uit de media begrepen dat Divi Divi Air gaat uitbreiden met twee Twin Otter vliegtuigen”, schrijft Milena Silberie in haar brief gedeputeerde van Economische Zaken, Clark Abraham. “Echter, het zal niet eerder dan in het laatste kwartaal van 2017 zijn dat Divi Divi deze vliegtuigen kan inzetten”, aldus Silberie.

Silberie zegt dat zij daarom van Abraham en het BC wil weten wat deze op korte termijn denken te doen, mocht Insel Air stil komen te vallen. Silberie zegt dat haar vragen niet nieuw zijn. “Reeds in januari van dit jaar heb ik mijn zorgen geuit in de Eilandsraad over de situatie van onze airlift”, schrijft Silberie. Silberie zegt graag binnen 1 week te horen van de gedeputeerde of er, samen met bijvoorbeeld de Tourism Corporation Bonaire (TCB) wordt gewerkt aan een crisisplan om het wegvallen van Insel Air op de korte termijn op te vangen.

Ook zegt Silberie dat zij graag verneemt of de airlift commissie, die enkele maanden geleden is ingesteld, nog wel actief is en waar deze mee bezig is. “Voormalig gedeputeerde Joselito Statia heeft mijn plek in de eilandsraad ingenomen. Hij beschikt over heel veel informatie over het dossier”, aldus Silberie.

Silberie zegt in haar brief ook dat het van belang is dat relevante informatie met de bevolking wordt gedeeld als het gaat over het luchtvaartdossier. “De ingestelde luchtvaartcommissie houdt haar kaken stijf op elkaar”, zegt Silberie die vindt dat het tijd wordt om openheid van zaken te geven. “Het gaat om het belang van ons als inwoners van Bonaire”, meent het gewezen eilandsraadslid.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo