Bonaire

Blauwe partij werkt aan eigen organisatie

De MPB wil van Gezaghbber Rijna graag meer informatie over het onderzoek naar het functioneren van de Eilandssecretaris en de beslissing om de opgelegde schorsing op te heffen.
Ev;is Tjin Asjoe MPB

Partijleider Elvis Tjin-Asjoe zegt dat de Movementu di Pueblo Boneriano (MPB) gaat werken aan de eigen organisatie.

Door Harald Linkels

Rocargo

Kralendijk- De Movementu di Pueblo Bonariano, met 3 zetels vertegenwoordigd in de Eilandsraad van Bonaire, gaat werk te maken van de eigen organisatie en de interne structuur. Dat zegt de partijleider van de blauwe partij, Elvis Tjin-Asjoe.

De aandacht voor de eigen organisatie komt niet geheel spontaan en ook zeker niet als verrassing. Daar waar de MPB, zeker in vergelijking met de overige partijen in de eilandsraad lang het toonbeeld was van stabiliteit, begon de interne cohesie de laaste weken duidelijk scheuren te vertonen.

Eerst was er al het onverwachte ontslag van eilandsraadslid Milena Silberie, die zei zich niet meer in de partijfilosofie te herkennen. Enkele dagen later volgde een brandbrief van fractieleidster Desirée Coffie die de partij opriep om te werken aan de eigen structuur en zei te vrezen dat de blauwe partij de “oude” politiek op Bonaire nog niet los kon laten. Coffie gaf de partij een schot voor de boeg door haar voorwaardelijke opzegging als raadslid, indien de koers van de partij vóór eind september van dit jaar niet van koers zou wijzigen.

De partij heeft inmiddels een eerste vergadering over de situatie achter de rug, waarin niet alleen gesproken is over de koers van de partij in het algemeen, maar ook het functioneren van de fractie. “Wij hebben op 28 juni uitvoering gesproken over de situatie rondom de coalitie, het eilandsbestuur en de eilandsraad”, aldus partijleider Tjin Asjoe. “We hebben ook al een belangrijk eerste besluit genomen, namelijk dat Joselito Statia (oud-gedeputeerde en oud-eilandraadslid namens de MPB, redactie) Milena Silberie zal gaan vervangen in de eilandsraad. Hij wordt tijdens de komende vergadering beëdigd”, zegt Tjin-Asjoe hierover.

Volgens de leider van de blauwe partij was dit nog maar de eerste vergadering en zullen er nog een aantal volgen, als het gaat om de gewenste herstructurering van de partij.

Overigens zegt Tjin-Asjoe dat de coalitie van zijn partij met de fractie van Clark Abraham en Jeanoushka (Nunu) Raphaela op zich naar tevredenheid functioneert. “Momenteel bestaat de coalitie uit de Fractie Raphaela, het DP-eilandsraadlid Michael Pieters en de MPB. De coalitie vergadert veelvuldig en de coalitiepartners besteden veel aandacht aan de prioriteitspunten om de zaken op gang te laten komen op Bonaire zoals overeengekomen in het Bestuursakkoord”, aldus de MPB-leider.

Deel dit artikel