Geen categorie

Opleiding Vliegtuigbrandbestrijding Manschap CN

Van 17 april tot en met 5 mei 2017 organiseerde het brandweerkorps Caribisch Nederland de opleiding Vliegtuigbrandbestrijding op manschap niveau.

Er hebben 10 kandidaten deelgenomen aan deze opleiding , 8 kandidaten van BKCN waarvan 3 van Saba, 2 van Sint Eustatius en 3 van Bonaire. Ook waren er 2 kandidaten van de  luchthaven brandweer (CAP),Curaçao.  De opleiding werd verzorgd door  twee instructeurs van het BKCN, Albert Hoek en Glenn Rosaria en bestond uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Voor beide gedeeltes moest er een examen worden afgenomen. Met veel genoegen kan BKCN melden dat de opleiding Vliegtuigbrandbestrijding op manschap niveau met een slagingspercentage van 100% is afgerond.

Momenteel is BKCN bezig met de voorbereidingen voor de opleiding Bevelvoerder Vliegtuigbrandbestrijding die eind mei van start zal gaan.

Deel dit artikel