Geen categorie

Vruchtbaar bezoek van de Bonairiaanse delegatie aan Cuba

Cuba ziet graag meer samenwerking met Bonaire

KRALENDIJK – Cuba wil in de toekomst meer samenwerking op cultureel gebied zien met Bonaire. Het moet niet alleen blijven bij de aandacht die Bonaire momenteel geniet in het Caribische land i.v.m. het feit dat de Festival del Caribe dit jaar aan Bonaire is gewijd. Deze boodschap is afkomstig van Rosa Rodriguez Lauzurique tijdens een ontmoeting met waarnemend gezaghebber Evelyn Betancourt-Anthony vorige week op het Ministerie van Cultuur in La Habana. Profiterend van het feit dat zij in Cuba was vanwege de lancering van het publicitaire programma rond de Festival del Caribe gewijd aan Bonaire, heeft Evelyn Betancourt-Anthony een samenkomst gehad met de directeur van het Ministerie van Cultuur  Rosa Rodriguez Lauzurique en haar medewerkers. Behalve praten over het festival zelf is het gesprek ook gegaan in de richting van bredere samenwerking op cultureel terrein tussen Bonaire en Cuba. Er zijn veel mogelijkheden voor uitwisseling en die moeten onderzocht worden en er moet gekeken worden hoe tot concrete afspraken te komen. Het hoofd van de SKAL Timoteo Silberie, de Bonairiaanse artistiek leider tijdens de Festival del Caribe Angelo Domacassé en Bòi Antoin van de FuHiKuBo hebben ook deel uitgemaakt van de Bonairiaanse delegatie.

Deel dit artikel