Onderwijs

Acht cursisten ontvangen diploma leider sportieve recreatie

Kralendijk – Op initiatief van de Indebon en het Project Integrale Wijkaanpak hebben acht cursisten hun LSR 1-diploma (Leider Sportieve Recreatie) van de NSA (Nederlandse Sport Alliantie) uit handen van de gedeputeerden Hellburg-Makaai en Den Heyer ontvangen.

Rocargo

LSR-diploma

Met een LSR-diploma op zak kan iemand bij alle takken van sport coachen en als leider optreden. Tijdens de diplomauitreiking aan de nieuwe leiders heeft dhr Peter Silberie, INDEBON-hoofd, te kennen gegeven dat naast het LSR 1-diploma de betrokken personen ook de cursus stagebegeleider, georganiseerd door de ROA, met succes hebben afgerond. In de toekomst kunnen ze ook stagiaires begeleiden.

Wijkcentra

Dhr Silberie heeft naar voren gebracht dat degenen die het diploma in ontvangst hebben genomen binnenkort het geleerde in praktijk kunnen brengen in alle wijkcentra van Bonaire. Ze functioneren allemaal onder toezicht van het INDEBON-personeel. Het is de bedoeling dat de wijkcentra nieuw leven ingeblazen worden, waarbij er activiteiten voor alle leeftijden komen. Wijkcentrum Tera Kòrá beschikt al over twee tafeltennistafels en basketbal materiaal. Deze moeten nog op het veld 

geïnstalleerd worden.

De sportgedeputeerde mw Rolanda Hellburg-Makaai heeft in haar toespraak het volgende gezegd: ‘Het doel van het Eilandsbestuur is om alle wijkcentra te activeren met meer beweging en activiteiten om op die manier samen te werken aan een betere ontwikkeling van onze jongeren terwijl ze de sport van eigen keuze beoefenen.’

Gedeputeerde Nina den Heyer drukte de sportleiders op het hart: ‘Alles wat je doet heeft zijn invloed. Laat dit een positieve invloed zijn op de levens van mensen zodat wij meer bereiken voor onze jongeren.’

De geslaagden voor de LSR 1-cursus zijn:

Obed Martis, Lutzairo Merenciana,  Alsy Anthony, Jonathan Martijn, Ruvelio Josephia,  Arelis Mercera, Phenice Marbi Frans-Piar en Yori Hilgers.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo