Geen categorie

CBS: Dutch Caribbean Statistical System gelanceerd tijdens CBS Caribbean Conference

Kennisuitwisseling en samenwerking tussen de statistiekbureaus op de eilanden en het Nederlandse CBS bevorderen: dat was het doel van de eerste CBS Caribbean Conference op 13 en 14 februari op Bonaire. Aan de conferentie namen de directeuren en een aantal  onderzoekers  van de statistiekbureaus van de voormalige Nederlandse Antillen en Nederland deel.

Tijdens de conferentie werd het Dutch Caribbean Statistical System (DCSS) gelanceerd. Het DCSS is een samenwerkingsconvenant tussen de statistiekbureaus van de eilanden en het Nederlandse CBS. Het doel van dit convenant is dat de partijen elkaar gaan ondersteunen bij  het optimaliseren van hun statistische systemen. De eerste voorzitter van het DCSS is CBS Curaçao, maar het voorzitterschap rouleert jaarlijks.

Het was voor het eerst sinds 10.10.10 dat de directeuren van de statistiekbureaus van de voormalige Nederlandse Antillen en Nederland bij elkaar kwamen. Tijdens de conferentie deelden de statistiekbureaus hun kennis over onder meer databronnen, het verwerken van gegevens en de productie van statistieken over specifieke onderwerpen zoals armoede en werkloosheid.

Directeur-generaal Tjark Tjin-A-Tsoi van Centraal Bureau voor de Statistiek: ‘Ik blik terug op een succesvolle en vruchtbare bijeenkomst en hoop dat de CBS Caribbean Conference de band tussen CBS in Nederland en de eilanden op het gebied van statistieken zal vergroten.’

Deel dit artikel