Economie

Beukenboom (PDB): Geld voor Insel had ook in ferry-project gestopt kunnen worden

Robby Beukenboom is van mening dat het geld dat door de overheid van Curaçao aan Insel Air is geleend, ook aangewend had kunnen worden voor het opzetten van de fast-ferry verbinding tussen de eilanden. Foto: The BES-Reporter

Kralendijk- Robby Beukenboom, fractieleider van de Partido Democratico Boneriano (PDB) blijft een sterke voorstander van het ferry-project als het gaat om de verbinding tussen de eilanden. Dat zei Beukenboom afgelopen zondag, 29 januari, tegen Bonaire.Nu/The BES-reporter. Volgens Beukenboom keren de problemen met de verbinding door de lucht steeds terug, terwijl een verbinding over zee veel belangrijke voordelen heeft.

“Een luchtverbinding tussen de eilanden blijft per definitie duur” aldus Beukenboom. “Je kunt eventueel wel iets goedkopere machines inzetten, maar dat neemt niet weg dat vliegen en vliegtuigen alijd een relatief dure optie zal blijven”, zegt de PDB-man.

Beukenboom zegt daarentegen heel veel te zien in het ferry-project. “Niet alleen zal de ferry veel goedkoper zijn, maar het betekent ook dat mensen gewoon hun auto mee kunnen nemen als ze voor een paar dagen naar Curaçao gaan of, omgekeerd, naar Bonaire komen”, aldus Beukenboom. Beukenboom zegt het jammer te vinden dat de overheid van Curaçao besloten heeft nu zoveel geld aan Insel Air te hebben geleend, dat ook voor alternatieven -zoals de opzet van een ferry-verbinding tussen de eilanden- had kunnen worden aangewend.

Ook Beukenboom is evenwel van mening dat Bonaire haar eigen plan moet trekken. “We moeten als Bonaire zelf onze dingen bedenken en die door landskinderen worden gedragen”, aldus het eilandsraadslid. “Niemand zal onze belangen zo behartigen als wijzelf”, aldus Beukenboom.

Beukenboom stelde enkele weken terug in de Eilandsraad al een aantal kritische vragen aan het gedeputeerde Joselito Statia. Onder andere wilde Beukenboom weten in hoeverre het BC was voorbereid op het eventueel wegvallen van Insel Air. Beukenboom liet na afloop van het debat weten niet onder de indruk te zijn van de antwoorden van het Bestuurscollege op de door hem gestelde vragen.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo