Media

Jaaroverzicht 2016 : maand november

Sportheld Churandy Martina is een van de genodigden bij de opening van de atletiekbaan in het vernieuwd sportstadion van Kralendijk.

Door Harald Linkels

Angelo Domacassé, bekend van onder andere diverse Miss- en Misterverkiezingen op Bonaire, zal als artistiek directeur fungeren voor de show die Bonaire in 2017 in Cuba zal houden en aan het eiland Bonaire gewijd zal zijn.

Jeanoushka (Nunu) Raphaela is niet tevreden over bepaalde zaken in de coalitie die haar fractie samen met de Movementu di Pueblo Boneriano (MPB) en de Fractie Bernabela vormt. Zij trekt haar steun aan de coalitie in, waardoor deze niet langer beschikt over een meerderheid in de eilandsraad. Het is dezelfde Nunu Raphaela di het UPB/PDB bestuurscollege ten val bracht.

Liseo Boneriano organiseert een Scavenger Hunt als fundraising voor de Havo 4A studenten die in februari 2017 naar Nederland zullen gaan voor een studie- en oriëntatiereis.

De nieuwste ‘fare rules’ voor tickets tussen de ABC-eilanden, die InselAir in stilte invoert, leiden voor de meeste reizigers tussen Bonaire, Curaçao en Aruba tot fiks hogere tarieven.

Politiebond NAPB-BES is boos op uitspraken van de voormalige Nederlandse politiechef Gerard Bouman, als zouden agenten van het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) niet (geheel) integer zijn. Bouman stelde in zijn rapport onder andere dat agenten in het Caribisch gebied in privétijd rijden in dienstauto’s en onterecht overwerkuren in rekening brengen.

Er moet een oplossing komen voor alle burgers die te maken hebben met verdwenen pensioengelden. Dit schrijft Nationale ombudsman Reinier van Zutphen in een brief aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK).

De Afdeling Publieke Gezondheidszorg van het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) begint met spuiten i de wijken tegen de Aedes Aegypti mug die de Dengue, Chikungunya en Zika kan overdragen.

De Kamer van Koophandel (KvK) uit in een brief aan gezaghebber Edison Rijna haar zorgen over de politieke instabiliteit op het eiland. De KvK geeft aan dat er maar liefst 12 bestuurscolleges zijn geweest sinds 10 oktober 2010.

De bestuurlijke continuïteit op het eiland is voorlopig zeker gesteld nu UPB-raadslid James Kroon en de fractie Raphaela in een officiële brief de Eilandsraad laten weten het bestuurscollege te zullen “gedogen”. Dat betekent dat gedeputeerden Nina den Heyer, Joselito Statia en Rolanda Makaai voorlopig kunnen blijven zitten. De gedoogconstructie is een novum voor het eiland.

Er komt, na jaren van onzekerheid en een gebrek aan enige activiteit, een 30 miljoen dollar kostend hotel op de locatie van het oude Sunset Beach. Het hotel zal ontwikkeld worden door de eigenaren van het Chogogo Dive & Beach Resort op Curaçao, in samenwerking met reisorganisatie TUI.

De Nederlandse minister van Defensie, Jeanine Hennis-Plasschaert bracht een bliksembezoek aan Bonaire voor een gesprek met gezaghebber Edison Rijna.

De van Curaçao afkomstige Sportheld Churandy Martina is aanwezig bij de opening van een nieuwe atletiekbaan in het stadion van Playa.

De Justitiële Instellingen Caribisch Nederland (JICN) houdt een geslaagde expositie waarin  kunstwerken zijn te zien van in totaal 27 gedetineerden.

 

Deel dit artikel