Milieu

Lespakket afvalwater

afvalwater

Kralendijk, 8 december 2016. De afdeling Natuur en MilieuEducatie van STINAPA heeft een lespakket over afvalwater ten doop gehouden. Het lespakket is gemaakt in opdracht van het openbaar lichaam Bonaire en maakt deel uit van de communicatie over het rioleringsproject. Het bestaat uit een video, een lesboekje en een presentatie en is bedoeld voor leerlingen van groep acht van de basisschool.

De video ‘Schoon water voor nu en later’ (Awa limpi pa awe i mañan) duurt ongeveer tien minuten en is zeer aantrekkelijk vorm gegeven. De film is het bekijken waard voor iedereen die wat meer wil weten over het rioleringsproject en de betekenis daarvan. Het verhaal behandelt het belang van schoon water voor onze eigen gezondheid, de gezondheid van onze koraalriffen en van onze economie. Door middel van animaties wordt op een begrijpelijke manier uitgelegd hoe afvalwater wordt gezuiverd, waarom bepaalde stoffen en producten niet in het afvalwater thuis horen en hoe het gezuiverde water wordt hergebruikt in hoteltuinen en in de landbouw. Het lespakket is beschikbaar in Papiaments en Nederlands en de video is te zien via het YouTube kanaal ‘Nos ta biba di naturalesa’.

Het lespakket kwam tot stand met medewerking van de filmer Merel Notten, Bonaire Youth Organisation Foundation, het WEB, Selibon en de stichting Krusada. De productie is gefinancierd door het ministerie van Infrastructuur en Milieu. 

Natuur en MilieuEducatie wordt sinds 2002 structureel gesubsidieerd door het openbaar lichaam Bonaire. De afdeling heeft al veel lespakketten gemaakt over de natuur op ons eiland. Het lespakket over riolering is de eerste productie over onze leefomgeving.   

1200
Deel dit artikel