Geen categorie

BIA goed vertegenwoordigd bij de ACI-LAC conferentie in Brazilie

bia

Kralendijk – Begin november heeft er een conferentie plaatsgevonden genaamd ACI-LAC in Brazilië. ACI-LAC is de afkorting van Airport Council International Latin America-Caribbean en het betreft hier een organisatie die bestaat uit beheerders van internationale luchthavens in Latijns-Amerika en de Cariben.

Deze conferentie heeft, om exact te zijn, van 8 tot 10 november plaatsgevonden. Bonaire werd vertegenwoordigd door dhr Michael Nicolaas in zijn hoedanigheid van C.E.O. van de Bonaire International Airport (BIA) en de conferentie kon rekenen op deelname van driehondervijftig (350) deelnemers uit vijfendertig (35) landen.

De thema’s van deze conferentie waren vijfentwintig (25) jaar innovatie en veranderingen in luchthavenbeleid en ook competenties van de toekomst.

Gedurende de drie conferentiedagen hebben de delegaties met elkaar overlegd over de thema’s om tot concrete beslissingen te komen om de exploitatie te optimaliseren in het belang van de luchthavens. Verder hebben ze ook gediscussieerd over de ontwikkelingen in de luchtvaartindustrie en andere onderwerpen die van belang waren.

Ter afsluiting van de conferentie werden aspecten van infrastructuur, veiligheid en voorzieningen en financiële aspecten behandeld.

Eén van de meest essentiële punten is dat Bonaire officieel is benoemd tot lid van de organisatie voor de periode 2017-2018, in de persoon van de C.E.O. van de BIA, dhr Michael Nicolaas.

Zijdens het Bonairiaanse eilandsbestuur zijn wij er heel trots op dat wij deel kunnen uitmaken van zo’n prestigieuze organisatie.

Deel dit artikel