Welzijn & Zorg

Afdeling Publieke Gezondheidszorg begint met fumigatie om Zika te bestrijden

Zika mug

Kralendijk – De Afdeling Publieke Gezondheidszorg van het Openbaar Lichaam Bonaire begint vandaag met fumigatie (beroking) in de wijken tegen de muggen die de ziektes dengue, chikungunya en zika kunnen overdragen.

De Afdeling heeft een toename van de hoeveelheid muggen geconstateerd en zoals al eerder bekend werd gemaakt is er een toename van de zika-gevallen op Bonaire.

De Sectie Vector Controle begint met de fumigatie in de wijk Antriol en het centrum van Kralendijk en daarna volgen Nikiboko, Tera Cora, Hato, Nort’i Saliña, Republiek, Belnem en Rincon. Een pickup zal tussen 6 uur ‘s middags en 9 uur ‘s avonds met de fumigatiemachine door uw straat rijden. In het centrum van Kralendijk rijdt de pickup tussen 5 uur en 7 uur ‘s morgens. Alle inwoners worden verzocht om ramen en deuren open te houden als de pickup voorbij rijdt. Op die manier worden ook de muggen in uw huis gedood.

Het eilandsbestuur verzoekt alle inwoners tevens om hun tuin te controleren of er voorwerpen zijn die water kunnen opvangen of waar water in blijft zitten en deze te verwijderen om te voorkomen dat muggen kunnen broeden. Samen kunnen wij Bonaire schoon en gezond houden.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo