Geen categorie

Vijfjarig jubileum viering wijkdag Tera Kòrá

Tera Cora

Kralendijk – Op 1 augustus 2011 heeft de wijk Tera Kòrá voor het eerst haar wijkdag gevierd. Afgelopen maandag was het 166 jaar geleden dat de regering vijftien slaven verzocht heeft Rincon te verlaten. Deze slaven moesten verhuizen naar de wijk Mundo Nobo wat tegenwoordig Tera Kòrá is.

De viering begon met een eucharistische mis van pastoor Arnolfo gevolgd door het hijsen van de vlag van Tera Kòrá. De vlag werd gehesen door mevrouw Marris Lacroes. Gedeputeerde Rolanda Hellburg – Makaai en voorzitter van de wijkcommissie, de heer Goeloe, hebben beiden een toespraak gehouden.

Makaai gaf in haar speech aan dat zij is opgegroeid in de wijk Tera Kòrá en dat ze daar mooie herinneringen aan heeft overgehouden. In haar jeugd was gedeputeerde Makaai lid  van verschillende verenigingen zoals onder andere de korfbalvereniging. Ze was ook lid van  een aguinaldo groep onder leiding van de heer Edison Seraus (moge hij rusten in vrede).

Bewoners van Tera Kòrá zijn sterk en integer. De meesten hebben in de zoutpannen gewerkt. Dat is zwaar en pijnlijk werk. Volgens gedeputeerde Makaai hebben voormalige bewoners van Tera Kòrá nog steeds een binding met de wijk en dragen nog steeds bij aan de ontwikkeling van de wijk. De gedeputeerde Makaai feliciteerde namens de overheid de organisatie die jaarlijks de viering van de wijkdag in ere houdt en ervoor zorgt dat de wijk zich op verschillende gebieden verder blijft ontwikkeling.

Deel dit artikel