Natuur

Video Sea First Foundation van Dos Winkel

Video Sea First Foundation van Dos Winkel

Sea First Foundation (SFF) werd in november 2009 opgericht door Dos Winkel (schrijver van prachtige fotoboeken van Bonaire, Dos heeft jaren met zijn gezin op Bonaire gewoond) als stichting in Nederland en in juni 2010 als vzw in België uit een bezorgdheid over de slechte situatie waarin de oceanen verkeren en de problemen die dit teweeg brengt voor mens, dier en natuur.

SFF streeft naar een wereld waarin de mensheid de oceanen erkent als essentieel voor al het leven en actie onderneemt om deze te beschermen en te koesteren.

Rocargo

Hiertoe tracht SFF mensen warm te maken voor de pracht en biodiversiteit van het onderwaterleven en hen tegelijkertijd te informeren over de problemen die de gezondheid van deze wereld in de weg staan.

Klimaatverandering wordt voor een zeer belangrijk deel veroorzaakt door ontbossing. De reuzen van het regenwoud moeten plaatsmaken voor maïs- en sojaplantages, waarvan de opbrengst bestemd is voor veevoer. Door de enorme hoeveelheden CO2 die we produceren, verzuurt de oceaan, sterven de koraalriffen en ook het plankton heeft het erg moeilijk.

De auto laten staan helpt natuurlijk, maar de impact van consuminderen van vlees en vis, heeft een nog veel grotere positieve invloed op het klimaat, de oceaan en onze eigen gezondheid, dan het stilleggen van al het gemotoriseerde verkeer. Makkelijker kunnen we het niet maken.

Doe mee en deel deze EERSTE ANIMATIEFILM van Sea First zo veel mogelijk.

Deel dit artikel