Sport & Vrije tijd

Goede eerste editie MCB jeugdtafeltennis toernooi

Na een MCB seniorentoernooi in 2014 en de sponsoring van het internationale senior/masters toernooi in 2015, was dit keer de beurt aan de jeugd. De eerste editie van het MCB jeugdtafeltennis toernooi kende een verrassende en een aantal overtuigende winnaars. Verrassend was de winst van Shaquille Hazel in de klasse U18, overtuigend was de winst van Almahir Nicolaas (U15), Lars van Veenendaal (U13) en Junhap Feng (11). De laatste drie werden alle drie kampioen zonder ook maar 1 game te verliezen. Proficiat!!

U18: Shaquille Hazel
Vooraf was de nummer 1 van de ranglijst Arnold Wilsoe de grote favoriet. Toen hij met 3-0 van broer Raynold had gewonnen, en Raynold Wilsoe vervolgens met 3-1 Shaquille Hazel versloeg leek de winst voor Arnold voor het oprapen. Hij besloot het rustig aan te doen tegen Hazel omdat hij toch al bijna zeker eerste was. Shaquille Hazel maakte hiervan gebruik en won met 3-0. Bij het bepalen van de eindstand bleken nu Arnold Wilsoe en Shaquille Hazel gelijk te eindigen waardoor de overwinning op basis van de onderlinge wedstrijd zeer verrrassend ging naar Hazel. Arnold Wilsoe werd subkampioen.

U15: Almahir Nicolaas
Deze klasse had ditmaal helaas slechts 3 deelnemers, mede als gevolg van schoolverplichtingen van een aantal kinderen. De deelnemers speelden een dubbele driekamp waarin Almahir Nicolaas heerste. Hij won al zijn games met ruim verschil. Een keurige 2
e plaats was er voor Lenneard Drent die steeds verder aan het stijgen is op de ranglijst.

U13: Lars van Veenendaal
De klasse U13 was ditmaal de grootste klasse. Met uitzondering van winnaar Lars van Veenendaal waren alle spelers zeer aan elkaar gewaagd zodat er regelmatig een 5
e game moest worden gespeeld. Lars van Veenendaal won in deze klasse al zijn wedstrijden met 3-0; al moest hij wel een paar opletten en kon hij de games maar nipt met 11-9 naar zich toe trekken. Al met al was Lars van Veenendaal de verdiende kampioen. De strijd om de 2e plaats was ongemeen spannend. Op het einde stond Soefjan Plaate, Dejean Francees en Kevin Aulacio gelijk in aantal overwinningen. Toen bij nader onderzoek ook het gamesaldo van de drie spelers exact gelijk was moesten de individuele punten worden geteld. Na lang rekenwerk kon de wedstrijdleiding uiteindelijk Dejean Francees aanwijzen als subkampioen.

U11: Junhap Feng
De klasse van de jongste kinderen werd voor de 3
e keer op rij gewonnen door Junhap Feng. Zonder ook maar 1 game te verliezen pakte hij zeer overtuigende de 1e plaats. In de strijd om de 2e plaats werd een spannende wedstrijd verwacht tussen Axel Reyes en Xerzjan Wedervoort, echter Xerzjan was met 3-0 duidelijk te sterkste ditmaal en pakte op deze manier de 2e plaats. In deze klasse zal overigens na de zomer veel gaan veranderen aangezien de nummer 1 t/m 3 allen moeten overstappen naar de klasse U13.

Na afloop van het MCB toernooi zijn ook weer alle jeugdranglijsten bijgewerkt. De nummers 1 van de diverse ranglijsten bleven ongewijzigd. De nummers 1 op de jeugdranglijsten per heden zijn:

• U18: Arnold Wilsoe
  • U15: Almahir Nicolaas
  • U13: Lars van Veenendaal
  • U11: Junhap Feng.

Goede eerste editie MCB jeugdtafeltennis toernooi Goede eerste editie MCB jeugdtafeltennis toernooi Goede eerste editie MCB jeugdtafeltennis toernooi