Nutsvoorzieningen

Aanvullende stroomvoorziening bij de WEB

WEB

KRALENDIJK — Om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar elektriciteit breidt het Water- en Energiebedrijf Bonaire (WEB) de capaciteit uit. WEB-directeur Alfredo Koolman gaf daarvoor dinsdag het startsein.

Met een druk op de knop stelde hij de aanvullende stroomvoorziening in werking. Volgens Koolman groeit de vraag naar elektriciteit op Bonaire jaarlijks met zo’n 4 procent. Daar wil het bedrijf, samen met producent Contour Global, op anticiperen.

In samenwerking met het bedrijf Agreko is daarom in Hato een productievoorziening opgezet. Daarmee kan in de toegenomen vraag worden voorzien. De voorziening in Hato is tijdelijk, en blijft in werking tot de langetermijnoplossing gereed is.

Bron en foto : Amigoe

Deel dit artikel