Economie

Officiële lancering qredits microfinanciering op Bonaire

Tijdens het symposium van de Kamer van Koophandel Bonaire ter gelegenheid van de Wereld Ondernemersdag op 21 augustus 2015 werd Qredits Microfinanciering Bonaire gelanceerd door Qredits-CEO Elwin Groenevelt. Qredits Bonaire werkt nauw samen met de KvK Bonaire. Mw Orphaline Saleh is de adviseur van Qredits op het eiland en houdt kantoor in het gebouw van de KvK Bonaire. De opening van dit kantoor is een belangrijke stap voor de lokale ondernemers. De gezamenlijke missie van de Kamer van Koophandel van Bonaire en Qredits is om de inwoners van Bonaire te motiveren voor het ondernemerschap. Qredits biedt verschillende diensten en producten aan om de ondernemers te stimuleren en te ondersteunen in de start en/of uitbreiding van hun bedrijf, zoals het verstrekken van kredieten, het inzetten van coaches én het introduceren van het onderwijsprogramma EigenBaas.

Qredits heeft een concreet actieplan ontwikkeld dat er op gericht is beginnende ondernemers kansrijker te maken om een succesvolle start met een eigen bedrijf te bewerkstelligen. Grote  financieringsmogelijkheden voor ondernemers zijn er niet op Bonaire. Daarom zal Qredits inspringen op deze vraag door het verstrekken van kredieten tot $ 25.000.

1200

Daarnaast kan de ondernemer bij de start van zijn bedrijf worden geholpen door verschillende online tools én fysieke coaching. Qredits gaat met name het programma ‘Ondernemingsplan schrijven’ in samenwerking met de Kamer van Koophandel Bonaire actief aan aspirant ondernemers aanbieden.

Ook zal worden geïnvesteerd in ondernemerschapsonderwijs op Bonaire. Door de introductie van het onderwijsprogramma EigenBaas op de Scholengemeenschap Bonaire (Havo/VWO en MBO) en op Forma (beroepsonderwijs) zullen de studenten in een vroeg stadium kennis maken met het ondernemerschap. In het programma wordt de student meegenomen in de échte ondernemerswereld: de student bespreekt samen met een Qredits bedrijfsadviseur een real life case, gaat zelf aan de slag met een ondernemingsplan en pitcht uiteindelijk zijn of haar plan voor een jury.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo