Overheid

Eilandraad Bonaire voelt ziekenhuisdirecteur Frans uren lang aan de tand

Fundashon Mariadal directeur Giovanni Frans beantwoordde geduldig de vele vragen, maar overtuigde de raadsleden niet op alle punten. 

KRALENDIJK- Directeur Giovanni Frans van de Fundashon Mariadal is op vrijdag urenlang bezig geweest in de eilandsraad met het beantwoorden van vragen die door de leden van de Commissie Samenleving & Zorg op hem werden afgevuurd. 

Centraal in de vergadering stonden onder meer het al dan niet verlengen van het contract van neuroloog Richard Beukers, het dossier van de Air Ambulance en het beleid als het gaat om toelaten van medische deskundigen die niet BIG-geregistreerd zijn. 

Frans bleef rustig onder het spervuur van kritische vragen en deed zijn best de vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. Afgaand op de vervolgvragen lukte het Frans evenwel niet op alle punten de commissie te overtuigen van zijn zienswijze of van gemaakte keuzes. 

Wie het debat volgde kon merken dat de diverse commissieleden zich goed hadden ingelezen in de materie en hun vragen goed konden onderbouwen. 

Lof

Frans kreeg van de commissieleden lof voor het feit dat hij (eindelijk) naar de eilandsraad was gekomen om daar vragen te beantwoorden die al lange tijd spelen en die -op sommige punten- ook hebben geleid tot onrust in de maatschappij. 

Rocargo

Bekijk meer nieuws over Fundashon Mariadal

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo