Geschiedenis

Bibliotheek toont films over Bonairianen in WOII

KRALENDIJK – Op zaterdag 4 mei 2024 zal de openbare bibliotheek twee bijzondere films vertonen die het leven van Bonairianen tijdens de Tweede Wereldoorlog belichten. De films, genaamd ‘Lágrima di guera’ en ‘Mortonan di guera’, zijn geproduceerd door Fundashon Históriko Kultural Boneriano, FUHIKUBO.

‘Lágrima di guera’ werpt een blik op het dagelijkse leven op Bonaire gedurende de oorlogsjaren, terwijl ‘Mortonan di guera’ de aandacht vestigt op de Bonairiaanse slachtoffers van deze duistere periode. Elke film heeft een speelduur van anderhalf uur en zal worden vertoond van 09:00 tot 13:00 uur. De toegang tot deze vertoningen is kosteloos.

Ter ere van Dodenherdenking heeft de bibliotheek een speciale thematafel ingericht met boeken die betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog.

Geïnteresseerden kunnen een plaats reserveren voor de filmvertoningen door een e-mail te sturen naar eventsbibliotekapubliko@bonairegov.com of door te bellen naar 715 5344. Aanmelden is ook mogelijk bij de bibliotheek zelf, gelegen aan Kaya Gramel z/n.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo