Nieuws van Bonaire

IDB-lening moet helpen bij herstel historische panden Paramaribo

Paramaribo beschikt over prachtige historische gebouwen, veelal opgetrokken uit hout. Foto: ABC Online Media

PARAMARIBO – Na het succes van het Paramaribo Urban Rehabilitation Program (PURP) heeft de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) een lening van US$30 miljoen goedgekeurd om Suriname te ondersteunen bij het voortzetten van haar inspanningen op het gebied van de revitalisering van het stedelijke erfgoed. 

De lening, goedgekeurd door de Raad van Bestuur van de IDB, zal helpen bij het herstel van het verval van de culturele schatten van de stad en het herstel aan historische gebouwen. Ook zal gewerkt worden aan het verbeteren van openbare ruimtes om historische gebouwen heen. De inspanningen moeten er onder meer toe leiden dat de status van Werelderfgoed van UNESCO behouden blijft. Het programma omvat ook plannen voor de oprichting van een Nationaal museum.

Het historische centrum van Paramaribo ontwikkelde zich tijdens de 17e en 18e eeuw, en de Organisatie van de Verenigde Naties voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (UNESCO) voegde het toe aan haar lijst van wereld erfgoedsites in 2002. Deze aanduiding erkende de uitzonderlijke mix van Europese en inheemse Zuid-Amerikaanse cultuur, architectuur en bouwtechnieken.

Terugbetalingstermijn

De lening van de IDB heeft een terugbetalingstermijn van 25 jaar, een gratieperiode van 5,5 jaar en een rentevoet gebaseerd op de Secured Overnight Financing Rate (SOFR).

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo