Evenementen

Kampeerregels voor het Paasweekend op Bonaire

KRALENDIJK – Ter voorbereiding op het naderende paasweekend, heeft de Directie Toezicht en Handhaving specifieke regels en richtlijnen aangekondigd voor het kamperen op de stranden. Deze maatregelen zijn ontworpen om een veilige en plezierige kampeerervaring te waarborgen, terwijl tegelijkertijd de natuur en het milieu worden beschermd.

Kampeerperiode

Rocargo

Vanaf donderdag 28 maart tot en met woensdag 03 april is kamperen toegestaan op de stranden van Bonaire. Dit biedt bewoners en bezoekers de gelegenheid om te genieten van de prachtige omgeving tijdens het paasweekend. Hoewel kamperen normaal gesproken niet is toegestaan, maakt de overheid een uitzondering voor deze week, zodat bewoners en toeristen kunnen genieten van deze traditie.

Registratie en verantwoordelijkheid

Alle kampeerders worden vriendelijk verzocht zich te registreren bij Selibon. Deze registratie stelt hen in staat om het aantal kampeerders te monitoren en diensten zoals afvalinzameling effectief te coördineren. Bovendien worden kampeerders eraan herinnerd hun verantwoordelijkheid te nemen door alle bouwsels en afval zelf te verwijderen op 03 april.

Afvalbeheer

Selibon zal elke ochtend langskomen om afval op te halen op de stranden. Kampeerders worden vriendelijk verzocht afval te scheiden in verschillende categorieën, zoals houtskool, plastic, glas, blik en restafval, om zo bij te dragen aan een schoner milieu.

Bouwrichtlijnen

Het is niet toegestaan om te bouwen op bestaande structuren.

Toegestane en verboden gebieden

Klein Bonaire is uitgesloten van kamperen, maar verder zijn alle andere stranden beschikbaar voor kampeeractiviteiten.

Geluidsoverlast en gedragsregels

Kampeerders worden gevraagd rekening te houden met anderen en geluidsoverlast te minimaliseren, vooral tussen 3 en 6 uur ’s ochtends wanneer volledige stilte vereist is. Op Sorobon is het volledig verboden om muziek af te spelen vanwege de beschermde status van het gebied.

Algemene regels

Een reeks algemene regels en voorschriften wordt ingesteld om de veiligheid en het welzijn van alle strandgebruikers te waarborgen. Deze omvatten onder meer het correct verwijderen van afval, het respecteren van de natuurlijke omgeving en het vermijden van verstoring van flora en fauna.

Regels

 • Gooi geen afval op de grond, gooi alle afval in de kliko.
 • Maak gebruik van de beschikbare kliko’s.
 • Maak gebruik van een vuurkorf of grill. Steek geen houtskool aan in het zand.
 • Gooi houtskoolresten in de kliko’s die daarvoor bestemd zijn.
 • Het is verboden planten te kappen of te snoeien in de omgeving waar u kampeert.
 • Honden mogen niet op het strand.
 • Voertuigen mogen niet op het strand.
 • Het is verboden om al zwemmend te vissen (vissen met een duikbril).
 • Het is verboden om op de papegaaivis (parrotfish – gutu) te vissen en kreeften en karko’s te vangen.
 • Er mag niet op een bestaande constructie gebouwd worden.
 • Iedereen die materialen of voorwerpen gebruikt om een kamp op te zetten is er verantwoordelijk voor om niets achter te laten bij het weer opbreken van het kamp (bijv. pallets).
 • Hou rekening met anderen die ook gebruik willen maken van het strand, zoals toeristen.
Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo