Luchtvaart

Chileens Jetsmart begint vluchten binnen Colombia met tarieven vanaf 15 dollar per enkele reis

JetSmart voerde de afgelopen weken diverse testvluchten uit ter afronding van het certificeringsproces. Foto: JetSmart

BOGOTA- De van oorsprong Chileense Low Cost Carrier JetSmart is op donderdag begonnen met het uitvoeren van binnenlandse vluchten tussen diverse steden in Colombia.

De vluchten werden mogelijk nadat JetSmart een lokaal Air Operator Certificate bemachtigde, waarmee de luchtvaartmaatschappij wordt beschouwd als een lokale carrier. De luchtvaartmaatschappij, die de afgelopen jaren een flinke groei doormaakte, maakte de afgelopen weken diverse testvluchten in het kader van de certificering.

Door het toetreden van JetSmart als lokale operator op de binnenlandse markt, komen ticketprijzen flink onder druk te staan. De nieuwkomer biedt vluchten aan vanaf zo’n 15 dollar per enkele reis, inclusief belastingen. Dit soort lage prijzen hebben reizigers in Colombia niet meer gezien sinds de ondergang van Viva Air en Ultra Air.

Concurrentie

Andere lokale aanbieders, zoals Avianca en LATAM Airlines zitten niet stil en hebben ook special actietarieven aangeboden van rond de 18 dollar per enkele reis. 

Deel dit artikel