Sport & Vrije tijd

Interinsulaire spelen van start op Bonaire

Kralendijk – Vandaag gaan de Interinsulaire spelen van start op Bonaire. INDEBON doet een oproep aan alle inwoners om de lokale jonge atleten te ondersteunen tijdens de interinsulaire spelen die van 14 tot en met 17 maart 2024 plaatsvinden op Bonaire. Tijdens deze competitie zullen Bonairiaanse scholieren uitdagingen aangaan in voetbal, basketbal en aquathlon tegen leeftijdsgenoten van Aruba en Curaçao.

De eerste ronde van de spelen werd eerder op Aruba gehouden, waarbij atleten uit de drie eilanden streden in dammen, schaken en trefbal. De Bonairiaanse deelnemers hebben op Aruba indrukwekkende prestaties neergezet, met onder andere podiumplaatsen in schaken en dammen. Ook viel Kolegio Kristu Bon Wardador op door als meest gedisciplineerde team bij trefbal te worden erkend.

Rocargo

Zo kan er gekeken worden bij de Aquathlon. Dit is een nieuwe sport waarbij deelnemers 1 km hardlopen, 100 m zwemmen en daarna opnieuw 1 km hardlopen. De Aquathlon-evenementen zullen plaatsvinden op 15 en 16 maart 2024, van 8:30 uur tot 11:30 uur, bij het strand van Invisibles (Salt Company).

Terrence de Jongh, het hoofd van INDEBON, spreekt zijn tevredenheid uit over deze resultaten en moedigt het publiek aan om de atleten deze week volop aan te moedigen. Alle details over de wedstrijden zijn te vinden op de Facebookpagina van INDEBON.

Deel dit artikel