Nieuws van Bonaire

Flamingo luchthaven Bonaire houdt succesvolle FOD walk 2023

Medewerkers van de luchthaven na afloop van de activiteit. Foto: BIA

KRALENDIJK – In het kader van International Civil Aviation Day heeft Bonaire International Airport (BIA) afgelopen vrijdag haar jaarlijkse FOD walk gehouden. Tijdens deze activiteit verwijderen medewerkers van de luchthaven zogenaamd ‘Foreign Object Debris’ van het luchthaventerrein. 

Het gaat hier om losse voorwerpen zoals metaal, plastic en ander losliggend materiaal dat schade kan veroorzaken aan vliegtuigen tijdens het taxiën, opstijgen of landen. 

Voorafgaand aan de Walk gaven de Airport Safety Officer en directeur van BIA een korte toelichting over het belang van het verwijderen van obstakels en afval op de luchthaven. Het is een gezamenlijke verantwoordelijkheid om te voorkomen dat FOD op airside terecht komt en mogelijk schade kan veroorzaken.

Preventieplan

BIA’s FOD Preventie Plan is naast het voorkómen van losliggend afval ook gericht op het op juiste wijze opslaan en afvoeren ervan. Als onderdeel van de huishouding staan op het gehele luchthaventerrein diverse gele kliko’s waarin FOD wordt verzameld. 

De FOD walk draagt bij aan het verder vergroten van het veiligheidsbewustzijn en veiligheidscultuur op de luchthaven.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo