Nieuws van Bonaire

Cruiseseizoen Bonaire start op 1 november

KRALENDIJK – Het eiland Bonaire maakt zich op voor het begin van het cruiseschipseizoen 2023-2024, wat officieel van start gaat op 1 november. Hierbij wordt de één boot policy van de overheid zoveel mogelijk opgevolgd.

Er staan momenteel nog enkele dagen in het schema waar twee aankomsten gepland staan. Volgens havenmeester Gunther Flanegin komt dit door langlopende afspraken. Er vindt daarom overleg plaats met de cruiselijnen om zoveel mogelijk te schuiven tussen Bonaire, Curaçao en Aruba om twee aankomsten tegelijk in de haven te minimaliseren.

De overheid brengt op 25 oktober alle cruisepartners bij elkaar in een jaarlijkse cruisesummit waar afspraken en regels worden besproken.

De Bonaire Arts and Crafts Cruise Market op het Wilhelminaplein, die meer dan dertig jaar geleden begon met slechts een paar tenten, bloeit nu met meer dan veertig kunstenaars die authentieke, handgemaakte items aanbieden die lokaal zijn vervaardigd.

Schema voor oktober
Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo