Nieuws van Bonaire

Kustwacht benoemt eerste vrouw als plaatsvervangend directeur

WILLEMSTAD – De Kustwacht heeft een nieuwe plaatsvervangend directeur aangesteld in de persoon van Joëlle de Jong-Mercelina. Zij wordt verantwoordelijk voor de uitvoering van de kustwachttaken en de interne bedrijfsvoering van de Kustwacht. Zij is de eerste vrouw die de dagelijkse leiding over de organisatie krijgt.

Volgens de Kustwacht is De Jong-Mercelina buitengewoon gekwalificeerd voor de functie dankzij haar indrukwekkende loopbaan, met name bij het Ministerie van Justitie van Curaçao. In haar laatste functie bij het Ministerie was zij waarnemend Secretaris-Generaal. Haar uitgebreide kennis op het gebied van rechtshandhaving, publiekrecht en zeerecht, alsmede haar achtergrond in internationale betrekkingen zijn goed toepasbaar bij de Kustwacht. 

Daarnaast was zij namens Curaçao lange tijd plaatsvervangend lid van het Presidium van de Kustwachtcommissie en heeft ze relevante ervaring opgedaan als docent Internationaal Publiekrecht aan de Universiteit van de Nederlandse Antillen/Curaçao. De Jong-Mercelina is ook een voormalig lid van het Vrijwilligerskorps van de Nederlandse Antillen. 

Eerste vrouw

Bijzonder aan de benoeming is verder dat De Jong-Mercelina de eerste vrouw is die de functie van PDKW bij de Kustwacht in het Caribisch gebied gaat bekleden. De Kustwacht zegt de nieuwe plaatsvervangend directeur van harte welkom te heten.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo