Nieuws van Bonaire

Bonaire zucht onder aanhoudende hitte

KRALENDIJK – De hitte en droogte op Bonaire en de rest van de ABC-eilanden geven vooralsnog geen teken van wijken. Terwijl tropische storm Lee verder naar het noorden trekt, zal de wind een beetje terugkomen. Dit kan het intense hittegevoel ietwat temperen.

De temperatuur blijft deze week rond de 34-35 graden Celsius overdag en minima rond de 29 graden ’s nachts. Hoewel er tegen het weekend een lichte daling wordt verwacht, lijkt een opvolgende cycloon, mogelijk genaamd Nigel, dezelfde route als Lee te nemen. Dit zou midden volgende week opnieuw kunnen leiden tot weer zwakkere winden en een sterk hittegevoel. Gevoelstemperaturen liggen momenteel tussen de 39-43 graden Celsius.

De Meteorologische Dienst van Curaçao heeft een code geel afgegeven voor Curaçao. Alle scholen op het eiland gaan daar vanaf vandaag tot en met vrijdag eerder dicht vanwege de extreme hitte.

Orkaan Margot is ondertussen ook actief, maar lijkt geen direct gevaar te vormen voor bewoonde gebieden.

Deel dit artikel

RocargoRocargo

Rocargo