Nieuws van Bonaire

Boat Party ‘ Aquafest’ dit weekend in Kralendijk

Boat Party 2021 - Foto archief Bonaire Boat Events

KRALENDIJK – Het Aquafest, dat ook bekend staat als de Boat Party, wordt aanstaande zaterdag 5 augustus gehouden tussen de pier van Karel’s en de noordpier.

Gezaghebber Oleana heeft een speciale oproep gedaan aan de gemeenschap om van dit feest te genieten. “Het is een mooi event voor de gemeenschap en ik wens iedereen een heerlijke tijd toe op het water en vanaf de kant. Ik ga ervan uit dat genieten samen kan gaan met respect voor de natuur, de omgeving en elkaar. Dus neem je verantwoordelijkheid zodat het evenement op een ordelijke en veilige manier verloopt. Ruim je afval op, zodat de zee niet vervuild raakt.”  zegt Oleana in een persbericht.

Rocargo

Om de veiligheid van alle deelnemers te waarborgen, zullen verschillende autoriteiten waaronder de Kustwacht, Douane, Koninklijke Marechaussee, Korps Politie Caribisch Nederland en het Openbaar Lichaam Bonaire, die samen de Multidisciplinaire Maritieme Hub Bonaire vormen, toezicht houden.

Een speciale vergunning is verleend om het evenement te laten plaatsvinden en de nodige voorzieningen worden getroffen. Er zal een speciale lijn beschikbaar zijn voor het aanmeren van boten en het gebied tussen de pier van Karels en de noordpier wordt specifiek voor dit evenement afgezet.

Na afloop van het feest zal het gebied ook grondig worden opgeruimd.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo