Nieuws van Bonaire

WINAIR voert proefvluchten uit met nieuw ATR-vliegtuig

WINAIR’s nieuwe aanwinst op de Princess Juliana luchthaven van Sint-Maarten. Foto: WINAIR.

PHILIPSBURG- Vliegtuigmaatschappij WINAIR is bezig met het uitvoeren van proefvluchten uit met haar nieuwe ATR-42 toestel. 

De zogenaamde ‘proving flights’ zijn nodig om de vergunning, nodig om het vliegtuig commercieel in te mogen zetten, te verkrijgen van de Sint Maartense luchtvaartautoriteit. Middels de proefvluchten laat een luchtvaartmaatschapij zijn aan de toezichthouder dat zij alle elementen van de vluchtoperatie onder de knie heeft met het nieuwe viegtuigtype. 

Zodra de benodigde vergunningen binnen zijn, wordt het toestel ingezet op vluchten tussen Sint-Maarten en de ABC-eilanden. Hoewel de eerste vlucht naar Bonaire afgelopen week al plaatsvond, wordt daarvoor nog gebruik gemaakt van de vliegtuigen van WINAIR-partner Air Antilles. 

De eerste proefvlucht van zaterdag werd uitgevoerd naar buureilanden Antigua en St. Lucia. 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo