Nieuws van Bonaire

Politie Bonaire pakt tassendief op

Foto - KPCN

KRALENDIJK- Agenten van het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) hebben door snel en doortastend handelen een dief van een dure tas weten op te pakken, die even daarvoor gestolen was door een bezoeker van het eiland.

Rond de klok van 12 uur op dinsdag kreeg de centrale meldkamer van KPCN melding van een diefstal in een winkel op de Kaya Grandi. Een medewerker van de winkel nam contact op met de politie nadat deze vermoedde dat een groep toeristen een kostbare leren tas uit de winkel had gestolen. 

Een patrouille werd maar de betreffende zaak gestuurd om een verklaring van de melder op te nemen. De agenten van de Basispolitiezorg stelden onmiddellijk een onderzoek in en met de hulp van een getuige konden zij de verdachten in het stadscentrum opsporen. 

Om hun ‘onschuld’ te bewijzen nodigden de verdachten de politie uit op hun hotelkamer om aan te tonen dat zij de gestolen tas niet in hun bezit hadden. Eenmaal in de hotelkamer troffen de agenten de betreffende tas toch aan. 

Hierop werd de 20-jarige verdachte met de initialen A.Z.J. aangehouden vanwege diefstal. De tas is inmiddels teruggebracht naar de winkel waaruit hij gestolen werd. 

Deel dit artikel

RocargoRocargo

Rocargo