Nieuws van Bonaire

Minister Dijkgraaf bezoekt Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten

KRALENDIJK – Minister Robbert Dijkgraaf van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap brengt van 2 tot en met 5 april een bezoek aan Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten. Het bezoek staat in het teken van het Ministerieel Vierlandenoverleg Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en de herdenking van het slavernijverleden. Minister Dijkgraaf is coördinerend minister van het Herdenkingsjaar Slavernijverleden.

Op Saba zal de minister na ontvangst door de gezaghebber in gesprek gaan met het bestuurscollege en de eilandsraad. De onderwerpen die aanbod zullen komen zijn het onderwijs, het slavernijverleden en de aansluiting op het vervolgonderwijs. Ook zal de minister een bezoek brengen aan Saba Heritage Center.

Ook op Sint Eustatius zal de minister in gesprek gaan met het bestuurscollege en de eilandsraad. Daarnaast zal er een bezoek worden gebracht aan de Gwendolyn van Putten school. ’s Middags zal de minister het Planetarium en de Godett Plantation bezoeken. Daarnaast staat een rondleiding in Oranjestad op de planning. Tenslotte bezoekt de minister Fort Amsterdam om meer kennis op te doen voor zijn rol als coördinerend minister voor het Herdenkingsjaar Slavernijverleden.

Op Sint Maarten ontmoet de minister de gouverneur en de minister van Education, Culture, Youth en Sports. Daarna brengt de minister een bezoek aan de universiteit van Sint Maarten. Ter afsluiting bezoekt de minister het NIPA.

Deel dit artikel