Nieuws van Bonaire

Bonaire voorbereid op eerste grote instroom van Sargassum

KRALENDIJK – Bonaire heeft onlangs, eerder dan verwacht, een grote instroom van sargassum gezien aan de oostkust van het eiland. Ondanks de verrassing was natuurorganisatie STINAPA voorbereid om het zeewier te bestrijden. Dit kon dankzij extra financiering van de lokale overheid en de aanschaf van apparatuur.

Volgens deskundigen kan dit seizoen veel sargassum zich ophopen in de Great Atlantic Sargassum Belt (GASB), gelegen tussen Brazilië en Afrika. STINAPA blijft de situatie monitoren en is klaar om het zeewier te bestrijden met de genomen voorzorgsmaatregelen.

“We hebben booms geplaatst en zwaar materieel zoals containers en andere apparatuur besteld om de strijd tegen sargassum gemakkelijker te maken. Om nog beter voorbereid te zijn op de volgende instroom zijn onze rangers bezig met het behalen van hun vrachtwagenrijbewijs om grotere hoeveelheden zeewier sneller te kunnen verwijderen met vrachtwagens,” aldus STINAPA.

STINAPA hoopt ook dit jaar weer op vrijwilligers bij het verwijderen van de sargassum. Je kunt je hiervoor aanmelden via het speciale WhatsApp nummer. De stichting benadrukt dat alle hulp die ze kunnen krijgen zeer wordt gewaardeerd.

STINAPA zal in de komende dagen en weken snel reageren en extra controles uitvoeren om het effect van sargassum op het milieu, de toerisme-industrie en de gezondheid van het publiek te minimaliseren.

Deel dit artikel

RocargoRocargo

Rocargo