Nieuws van Bonaire

Sleepbootdienstbedrijven Curaçao en Bonaire gaan voor Rijkswaterstaat olielekken opruimen

KRALENDIJK – De sleepbootdienstbedrijven van Curaçao en Bonaire gaan ondersteuning geven aan de Caribisch Nederlandse Responsdienst bij Maritieme Incidenten op de BES eilanden. 

Het contract dat met Rijkswaterstaat is getekend, is aangegaan voor vijf jaar. Rijkswaterstaat heeft budget beschikbaar gesteld voor de operationele kosten van de boten die paraat moeten staan en om het personeel daarvan te trainen.

Als onderdeel van het aanbestedingsproces moest het Curaçaose KTK aantonen voldoende materieel en ervaring te beschikken om op zee ondersteuning te kunnen bieden en de strijd aan te kunnen gaan tegen olielekken of andere schadelijke producten die het milieu kunnen aantasten. 

KTK is al enkele jaren internationaal gecertificeerd door Lloyds voor wat betreft kwaliteitsbehoud ten behoeve van milieuvereisten en wetgeving.

Het Bonairiaanse zusterbedrijf KTB werd in 2018 opgericht door KTK met als doel maritieme diensten op Bonaire te verlenen. Vorig jaar tekende KTB een concessie met het Openbaar Lichaam Bonaire om voor de duur van vijf jaar haar sleepbootdiensten te verlenen in Kralendijk. 

KTB is voorbereidingen aan het treffen om zowel op Bonaire als op St. Eustatius een boot permanent te plaatsen, alsook een organisatie neer te zetten om aan alle gestelde eisen en de voorwaarden van de eilanden te kunnen voldoen. 

Deel dit artikel